

Washington Emergency Communications Coordination Working Group (WECCWG) Spring 2018 - May 10, 2018 8am-5pm Federal Way - (PAEC) Performing Arts & Event Center

Theme: Catastrophic Planning

Theme: Catastrophic Planning	
7:00 am 60 Minutes	Registration, continental breakfast reception, and networking
8:00 am 30 Minutes	Welcome & Introductions around the room Chris Utzinger (WA EOC) and Richard Hall (Military Department)
8:30 am 15 minutes	Welcoming Remarks - Mayor of Federal Way - Jim Ferrell
8:45 am 30 Minutes	Opening Keynote Address - The Adjutant General of WA - Major General Bret Daugherty
9:15 am 30 Minutes	City of Federal Way Emergency Management Overview - Ray Gross
9:45 am 15 Minutes	Networking break
10:00 am 30 Minutes	State of WA Emergency Communications Catastrophic Planning - EMD Serena Segura
10:30 am 30 Minutes	National Guard Emergency Communications Catastrophic Planning - MAJ Epperson, MAJ Michael Camerota, and CPT Jonathan Cochran
11:00 am 60 Minutes	Sponsor - AT&T-FirstNet, Lauren Paolini and Garett Doyle - Discuss planning in Emergency Management Communications (Victor Bennett - Sonim Technologies).
12:00 am 60 Minutes	Lunch and networking (sandwich buffet)
1:00 pm 30 Minutes	Critical Infrastructure Program Planning Overview - Tristan Allen
1:30 pm 30 Minutes	King County Emergency Management Operations and Catastrophic Planning - Tom Sharp, (KCOEM's) Response Planning Manager
2:00 pm 30 Minutes	EPIS (Emergency Public Information System) introduction - Clay Freinwald
2:30 pm 30 Minutes	Networking break
3:00 pm 30 Minutes	FEMA Emergency Communications Catastrophic Planning and Lessons-learned from Puerto Rico - Laura Goudreau
3:30 pm 30 Minutes	T-Mobile emergency Communications Catastrophic Planning and Lessons-learned from Puerto Rico - Bill Peters
4:00 pm 50 Minutes	Open session: Facilitator - Richard Hall, Military Department; Provide updates, upcoming events, trainings, & opportunities for partnership
4:50 pm 10 Minutes	Closing comments Matt Modarelli, Military Department